Hyr Garnhuset för den perfekta festen!

Detta ”bottengarnhus” ägdes av fiskarbröderna Nilsson och användes fram till 1980-talet som ett hus där fiskegarn rensades, lagades och tjärades inför nästa användning. Lilla Beddinge Byalag köpte detta hus med tillhörande tomtmark om 17.000 kvm av fiskarbröderna 2008 och är nu Byalagets samlingsplats och numera Bygdegård.

Efter renovering av ideella krafter, är detta hus möjligt att hyra för byalagets medlemmar för fester, födelsedagar, barndop, bröllop och begravningar eller andra tillställningar.

Lokaler och möbler

Garnhuset består av tre stora rum, ett välutrustat kök samt två toaletter. Samtliga utrymmen är isolerade och försedda med ljuddämpande plattor i taken. Uppvärmning sker med tre luftvärmepumpar, elelement och järnkamin. Wi-fi finns tillgängligt i hela byggnaden och hyresgäst får kod som är giltig i 24 timmar vid uthyrning.

Det finns ett tjugotal hopfällbara bord med måtten 0,8×1,8 meter. Det finns även sex runda ståbord kan. Antalet stapelbara stolar är ca 100 st och det finns också fyra barnstolar.

I entrén finns ett kapprum och två toaletter varav en mer handikappanpassad med bland annat armstöd och larm samt skötbord för mindre barn.

Storstugan

Storstugan har invändiga måtten 6,20×9,10 meter (ca 55 kvm). Här finns också en takhängd projektor och en 100 tums bildskärm. Två fast monterade högtalare med mixerbord, mikrofoner o stativ. Golvet är ett ursprungligt trägolv. Här får lämpligen plats för 50–60 ätande gäster beroende på bordsplacering.

Utsikten

I Storstugans förlängning finns Utsikten. Här finns den underbara havsutsikten med fönster runt om och dörr ut till terassen. Rummet mäter 6,20 x4,20 meter (ca 25 kvm) invändigt och rymmer ca 15–20 gäster. Rummet har klinker på golvet och kan med fördel användas som dansgolv eller utrymme för orkester. Här i kopplingsskåpet regleras elementen med ett on/off vred.

Skjulet

Det intilliggande rummet, som trots omsorgsfull renovering fortfarande kallas för Skjulet, kan med fördel användas som reception men har också plats för sittande gäster. Detta rum har invändiga måtten 6,10×8,70 meter (ca 53kvm). Här finns en stor hemmabyggd bardisk med en liten kyl. Fönster i söder med havsutsikt. Dimbara spottar och/eller ljusrörsarmatur i taket ger perfekt belysning. Här finns också en dubbeldörr mot den 17.000 kvm stora tomten.

Köket

Köket innehåller 2 diskmaskiner, spis med 2 ugnar, kylskåp och frysskåp Här finns porslin och glas för ca 80 personer samt kaffebryggare, termoskannor, vattenkaraffer, värmeljushållare, etc. 3-fas uttag för extra värmeugn. Jordfelsbrytare är placerad i elskåpet i köket. Köket har en separat ingång lämpligen för leveranser och ev. inlånad personal eller catering. Dörren försedd med kodlås dit koden går när du hyr. Övriga dörrar öppnas med nyckel som hänger på skåpvägg. I köket är också hjärtstartaren placerad.

Välkommen att hyra Garnhuset du också!