Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Föreläsning av Björn Ranelid

2023-05-08 kl 19:00 - 21:00

50kr

OBS! ÄNDRAD DATUM: 8 MAJ!

Författaren och den intellektuella mångsysslaren Björn Ranelid debuterade med romanen ”Den överlevande trädgårdsmästaren” 1983. Detta blev startskottet på en lång författarkarriär. Han har skrivit fler än trettio böcker och är dessutom en flitig krönikör och samhällsdebattör.

Om det finns en författare i samtidens litteratursverige som räknas som extra innovativ, är den författaren just Björn Ranelid. Han har under sina år som författare vunnit flera priser i litteratur, exempelvis Augustpriset och han har även blivit utsedd av Svensk Bokhandel till att vara den författare som utvecklat det svenska språket mest. I media har hans unika språkliga stil kallats Ranelidska.

Med en bakgrund som lärare i ämnena svenska språket, filosofi och religionskunskap – och fotbollsspelare i Malmö FF (!) – är Björn Ranelid intresserad av de stora frågorna. Stora frågor har han också dryftat i sina mångtaliga essäer och krönikor. Han skildrar ofta utsatthet i det han skriver och ställer sig då på de utsattas sida.

När Björn Ranelid inte skriver, filosoferar eller debatterar, syns han i olika mediesammanhang. Han har bl.a. varit med i TV-produktioner som ”På spåret”, ”Stjärnorna på slottet”, ”Let’s dance” och ”Melodifestivalen”.

Inträde 50:- inkl kaffe med dopp.

Välkomna!

Detaljer

Datum:
2023-05-08
Tid:
19:00 - 21:00
Kostnad:
50kr
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Garnhuset
Sjövägen 34
Beddingestrand, 231 75 Sverige
+ Google Map

Arrangör

Byalaget

Annan

Medlemskrav
Detta arrangemang är öppet även för dig som inte är medlem i Byalaget.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available