Byalagets renovering av Rödakorsstugan har uppskattats och uppmärksammats till den grad att vi är en av tre nominerade till Trelleborgs Samhällsbyggnadspris 2018! De övriga två är Restaurang Casa Blanca och Kvarteret Bävern. Priset delas ut på Trelleborgsgalan den 15 november.

Samhällsbyggnadspriset delas varje år ut till en byggnation som berikat miljön, staden, landskapet i eller upplevelsen av Trelleborgs kommun. Vinnaren utses genom en omröstning i Trelleborgs kommuns samhällsbyggnadsnämnd.

Juryns motivering till att nominera Byalaget till årets pris är väldigt smickrande och man kallar Rödakorsstugan “en äkta pärla för beddingeborna”:

Rödakorsstugan i Beddingestrand är ett ypperligt resultat av vad starka frivilliga krafter kan göra för en mindre ort. Lilla Beddinge Byalag tog över Röda Korsets gamla stuga från 1940-talet, och fick därmed förvalta ett viktigt minnesmärke för många Beddingebor. Byalaget har rustat upp stugan till rekreationshus och bastu, och framför allt till en mötesplats som många Beddingebor kan njuta av framöver.

Trelleborgsgalan är Trelleborgs kommuns egen glittrande gala där priser till framstående personer och organisationer inom bland annat näringsliv, kultur, idrott och stadsbyggnad delas ut under festliga former.

Läs mer om Samhällsbyggnadspriset på Trelleborgs kommuns hemsida.