Om du är 70+ eller tillhör en riskgrupp kan du få hjälp med inköp av livsmedel, apoteksärenden och att hämta paket genom Trelleborgs kommun om du inte har möjlighet att be en anhörig eller bekant om hjälp. Hjälpen finns också tillgänglig för att ge anhöriga en möjlighet för avlastning.

Behöver du alltså hjälp med att handla, apoteksärenden eller hämta paket behöver du bara ringa Äldreomsorg direkt som nås på telefon 0410-73 31 24 eller 073-616 81 39 alla vardagar mellan klockan 8 och 18. Servicen är kostnadsfri och kontantfri. Betalning sker genom avtal mellan affär och kund, antingen via Swish eller faktura.

Den kostnadsfria handlingsservicen utförs sedan av frivilliga engagerade medborgare i ett samarbete mellan Trelleborgs kommun, Svenska kyrkan, FAK (Frivilliga automobilkårernas riksförbund) och FRG (Frivilliga resursgruppen).

Du kan läsa mer på Trelleborgs kommuns hemsida.