Byalagets onsdagscafé i Garnhuset fick i början av året (före pandemin) besök av Gerry Malmstein och Mauritz Laneryd. De båda höll tillsammans med Peter Frank och Stefan Richter på med att skriva en bok om dansställen och evenemang i och runt Trelleborg på 60- och 70-talen. Till oss kom de för att de ville träffa personer som kände till både dansställen, orkestrar och anekdoter kring dem.

Nu, ett drygt halvår senare, är boken klar med det fyndiga namnet ”Blannevann” – en nostalgisk resa i Trelleborgs 60-70 tal. Att boken handlar om just dessa årtionden är enligt författarna självklart. De menar att var två spännande årtionden som det hände otroligt mycket kul i Trelleborg.

I boken skriver man om dansställena, diskoteken, ungdomsgårdarna, de lokala banden och orkestrarna, biograferna, artisterna och banden som kom på besök, modet, Folkets Park, musik- och skivaffärerna, Vångafesten och de sena kvällarna som ofta avslutades med en god korv i någon av stadens korvkiosker. Även orterna och ställen runt Trelleborg skildras rikligt, t.ex. Rosenhagen i Anderslöv och Pärlan och Granhyddan i Beddinge.

Första upplagan av boken kommer att vara fördeg för leverans i månadsskiftet november/december och kan beställas genom att sätta in 350:- på bankgiro 5536-7239 (föreningen BAKIT, Bevara all kultur i Trelleborg). Glöm inte att ange namn, adress och epost-adress. Frågor kan ställas till Mauritz på telefon 070-894 44 77.

OBS! Boken säljs inte av Byalaget. Kontakta författarna (se ovan) angående beställningar! OBS!