För snart två år sedan gav föreningen BAKIT (Bevara all kultur i Trelleborg) ut boken Blannevann, en nostalgisk resa i Trelleborgs 60-70 tal. Boken uppskattades mycket och första upplagan sålde slut på nolltid och även följande upplagor är slutsålda.

Nu är BAKIT igång med uppföljaren, Blannevann 2 – en resa i Trelleborgs sport, idrott och fritid. Samma höga kvalitet som Blannevann 1 utlovas men med ytterligare cirka hundra sidor till samma pris. I boken blandas toppresultat med ”Kul i fem”, knattefotboll, skolidrott, ”Korpen” och besök på badhuset för att titta på när Mocca gjorde ”Dödshoppet”. Blannevann 2 skildrar naturligtvis också arrangemang i de olika delarna av kommunen till exempel Alstad, Anderslöv, Gislöv, Klagstorp, Skegrie, Smygehamn, Östra Torp med flera.

Boken kommer ut i höst och för att vara säker på att få ett exemplar kan du antingen sätta in 350:- på bankgiro 5536-7239 (BAKIT) eller swisha 350:- till 070-894 44 77 (Mauritz Laneryd). Glöm inte att ange namn, telefonnummer och gärna mailadress. Vill du ha boken hemskickad anger du även din adress och sätter in ytterligare 99:- för portot.

Har du några frågor kan du ringa Mauritz Laneryd på 070-894 44 77.

Boken trycks i det antal som BAKIT får in beställningar på så det är viktigt att du inte väntar med din beställning.

OBS! Boken säljs inte av Byalaget. Kontakta författarna (se ovan) angående beställningar! OBS!