Det var många förväntansfulla barn samt en och annan medföljande vuxen som tog en plats på Byalagets första biografvisning i Garnhuset. Laddade med läsk eller saft och en rejäl portion popcorn tassade man in i biomörkret och njöt sedan i fulla muggar av den både spännande och roliga filmen LasseMajas Detektivbyrå – Tågrånarens Hemlighet.

Stämningen i salongen var fantastisk under filmen och många blev turerna för att fylla på med mer dricka och popcorn. När ljuset tändes och det var dags för hämtning var det nöjda barn som gick ut i solen. En replik från ett av barnen som fastnade var “jag hoppas inte att detta har varit en dröm – att vi varit själva på bio”.

Vi kommer att visa film för barn på stor duk under två söndagseftermiddagar i höst. Det kostar inget att se filmerna men föranmälan är obligatorisk. Byalaget bjuder på popcorn och något att dricka. Genom vårt medlemskap i Bygdegårdarnas Riksförbund och stöd från Trelleborgs kommuns Kultur- och fritidsnämnd får vi möjlighet till detta arrangemang.

Nästa film som visas är den animerade Familjen Bigfoot från 2020 som visas 31/10 kl 15 och är tillåten från 7 år.
Läs mer om filmen och boka platser.